THEMA WORKSHOPS

We hebben verschillende Thema Workshops die op aanvraag te boeken zijn. Ze worden op locatie in Tilburg Reeshof gegeven of online en duren anderhalf uur. 

De onderstaande workshops kunnen vanaf twee tot vijf personen geboekt worden op een datum en tijdstip naar keuze. Meer dan vijf mensen? Kijk dan bij onze Exclusieve Workshops.

Klik op de inschrijven button en vul het formulier in om een workshop te boeken en we nemen z.s.m. contact met jullie op. 

CALMING THE MIND

Soms is onze geest gestrest, rusteloos en hebben we een pauze nodig. Kunnen we de ruimte in onze eigen geest vinden om tot rust te komen? Zitmeditatie is een van de oudste en meest moderne manieren om rust, eenvoud, gemak en helderheid in ons lichaam en onze geest te vinden. We zullen samen deze manier van zijn verkennen.

WORKING WITH EMOTIONS

We hechten soms teveel belang aan onze emoties. Het ene moment zijn we heel geïnspireerd, het andere moment kunnen we volledig overweldigd worden door. Onze relatie met onze emoties is een werk in uitvoering. Zijn we bereid d.m.v. bewustwording onze weg te vinden? Laten we het samen proberen …  

THE GOOD HEART

Het is een mysterie en toch heeft iedereen erover gehoord … het is soms prachtig en moeilijk … het is gewaagd en nederig … zachtaardig en subliem … stil en luid … we hebben het over de liefde. We zullen de liefde en het mededogen in ons nobele hart onderzoeken en voeden.

BEYOND STRESS

Iedereen wil gelukkig zijn, maar soms is het moeilijk om rust en welzijn te vinden tussen de stress en uitdagingen in ons leven. Door de wijsheid van meditatie, kunnen we de zaadjes planten van begrip en vriendelijkheid, en ontdekken wat de wortel is van onze stress, en wat er achter ligt. 

LOVE AND RELATIONSHIPS

Een relatie kan inspirerend zijn en tegelijkertijd een totale ramp. En voor degenen die single zijn is er de vraag: waar is de liefde van mijn leven? Omdat we veel uitdagingen kunnen doorstaan, zouden we kunnen leren om ons begrip van bewustzijn en mededogen toe te passen op onze emoties en acties. Onze relatie kan ons helpen onszelf te overstijgen of ons naar beneden halen, het is aan ons. 

IN SEARCH OF WISDOM

Wat betekenen vertrouwen en geloof? Als we op een spirituele reis zijn, zullen we onszelf vroeg of laat vragen stellen. Ga ik in de goede richting? Kan ik vertrouwen hebben in mijn pad? We zullen delen hoe we verbinding kunnen maken met ons hart en onze geest door middel van meditatie en geloof. En hoe wetenschap en de spirituele reis elkaar kunnen ondersteunen.

IN SEARCH OF A SPIRITUAL PRACTICE

Waarom zouden we een spirituele beoefening beginnen? Welke te kiezen? In deze workshop onderzoeken we samen de betekenis van meditatie, gebed en het spirituele pad. Er zijn vele manieren om te verbinden met de echte bron van geluk en liefde, maar de reis begint altijd met een eerste stap. Laten we van de gelegenheid gebruik maken om onze zoektocht naar wijsheid te voeden door luisteren, contemplatie en meditatie.

THE KEYS TO FREEDOM

Oorspronkelijk komen deze sleutels tot vrijheid voort uit de oude wijsheid van India en Tibet. Als we ze begrijpen en toepassen, zullen ze een hulpmiddel worden voor onze ontwikkeling en vooruitgang. En op grote schaal kunnen ze een krachtig middel zijn voor ethiek, vrede en harmonie in onze samenleving.  

INTRODUCTION TO BUDDHISM

Dit is een inleiding tot het leven en de leer van de Boeddha: het voorbeeld van een gewone man die buitengewoon werd. Sommigen zullen het Boeddhisme een filosofie noemen, anderen zullen het een spiritueel pad, een wetenschap van de geest of gewoon een manier van leven noemen. De wijsheid van de Boeddha gaat alle gedachten en beschrijvingen te boven … en toch is ze hier en nu beschikbaar. 

HOW TO MAKE DECISIONS

De volgorde van ons leven is een opeenvolging van veranderingen die worden gevormd door onze keuzes en de onderlinge afhankelijkheid van dingen en gebeurtenissen. Ongetwijfeld is er altijd een richting die ons laat zien waar we heen moeten. Laten we er eens naar kijken.

HOW MIND CREATES REALITY

Heb je ooit de ervaring gehad dat het verhaal dat je jezelf vertelde werkelijkheid werd? Onze geest is de architect van ons leven, onze gedachten en emoties kunnen een hemel of een hel creëren. Laten we eens kijken hoe onze gedachten de wereld creëren.

HOW TO CULTIVATE TRUST

Zelfvertrouwen is een essentiële sleutel voor ons gezond verstand, onze gemoedsrust en groei. Hoe kunnen we vertrouwen en dat vertrouwen koesteren in onze dagelijkse interacties? We kunnen de goedheid in ons gaan erkennen en erin gaan geloven.

SPIRITUAL MATERIALISM

In hoeverre zijn we op zoek naar een spirituele reis of ervaringen? Wat gebeurt er als de zoektocht naar de waarheid wordt ontvoerd door het ego? Zijn we echt bereid om verbinding te maken met wijsheid? In deze workshop reflecteren we op deze vragen. 

KINDNESS MATTERS

“Met de kracht van mededogen, is er niets dat niet kan worden bereikt.” In deze workshop zullen we onderzoeken wat het betekent om jezelf en anderen te waarderen door middel van de wijsheid van meditatie. De beoefening van liefdevolle vriendelijkheid is een fundamentele sleutel voor elke vorm van relatie. 

nl_NLNederlands